FAQ - meest gestelde vragen over stoffen

Bank kopen: welke stof past bij mij?

 

Dit kun je overleggen met onze dealer.. Wat is jouw gezinssituatie? Hoe intensief is het gebruik? Er zijn oersterke synthetische stoffen, dus kijk naar de samenstelling van de stof. Is de stof slijtvast? Chenille stoffen hebben als eigenschap shading, niet iedereen is daarvan gecharmeerd. 


Bank kopen: moet ik de bank (laten) impregneren?

 

Wolstoffen hoef je niet te impregneren, ze bevatten lanoline, hierdoor zijn wolstoffen meestal goed te reinigen. Zo komen we meteen bij de kern van het impregneren. Impregneer is geen wondermiddel. Je koopt tijd om te reageren. Anders gezegd, door de impregneer kunnen vloeistoffen minder snel in de vezel trekken. De stof is gemakkelijker te reinigen. Niet meer, niet minder. Is het dan aan te bevelen? Zeker wel. Puratex® impregneer maakt een groot verschil tussen wel of geen blijvende vlek. Laten impregneren is natuurlijk gemakkelijk, zelf doen is heel eenvoudig. 

 

Kan ik zelf impregneren?

 

Niets is gemakkelijker. Nieuwe meubelen stofvrij maken met de stofzuiger en vervolgens met de pompspray of knijpfles impregneren. Fluitje van een cent. Er zijn ook winkels die dit tegen een geringe vergoeding voor je willen doen. 


Meubelstof onderhouden: wat kan ik doen?

 

Zitmeubelen kun je het beste wekelijks met het meubel opzetstuk stofzuigen, (max. 500 Watt!) om huisstof, kruimels en andere dagelijkse vervuiling te verwijderen. Zandkorrels en ander vuil schuren en versnellen daardoor de slijtage van de stof. 

 

Meubelstof onderhouden: en verder?

 

Regelmatig afnemen met de LCK® reingingshandschoen. Indien de stof nat gereinigd mag worden kun je enkele druppels gedestilleerd water op de LCK® reingingshandschoen doen. Dit zorgt voor een frisse uitstraling en helpt tegen statische ontlading. 

Is de meubelstof met Puratex® geïmpregneerd, dan kun je twee keer per jaar reinigen zoals hierboven omschreven en daarna de impregneer weer opfrissen. 


Vlekken in meubelstof: help!

 

Regel 1: geen paniek, regel 2: reageer direct.

 

Vloeistoffen kun je opnemen met bijvoorbeeld ongekleurd keukenpapier of een schone handdoek. Restanten van (ingedroogde) vervuiling zoveel mogelijk wegnemen met een lepel of de botte kant van een mes. Bewerk een vlek altijd van buiten naar binnen, ga niet boenen op de vlek, dat blijf je zien. Bewerk altijd een compleet pand van naad tot naad, zo vermijd je kleurverschil. Breng Puratex® strong cleaner nooit direct op de meubelstof aan maar verdeel het op een schone doek.


Hoe werkt de reinging met een doek?

 

Door de Puratex® strong cleaner via de doek aan te brengen trekt de vlek vervolgens in de doek. De Puratex® strong cleaner zorgt er namelijk voor dat de vlek wordt opgelost. De doek doet de rest. Gebruik de doek uit de Puratex® set. (of een schone witte handdoek) 

 

Werkwijze:

 

Vloeistoffen voorzichtig opnemen met ongekleurd keukenrol papier. Leg een schone doek over de vlek en besprenkel de doek met Puratex® strong cleaner. Wrijf met twee vingers over de reiniger zodat deze door de doek in de vlek kan trekken. De doek opnemen. De vlek zit nu in de doek. Herhalen indien nodig. Belangrijk: Altijd het gehele pand een keer nabehandelen met een schone in Puratex® reiniger gedrenkte doek en vervolgens het gehele pand van naad tot naad afnemen met een licht- vochtige schone doek. (gebruik gedestilleerd water om kalkranden te voorkomen).


Hoe werkt sproei-extractie?

 

De servicedienst van LCK Nederland werkt altijd met sproei-extractieapparaten. Hiermee kun je vuil en zeepresten optimaal verwijderen. Door deze methode kun je ook sterkere reinigers gebruiken, zoals Puratex® EX vlekkenreiniger. Hiermee krijgen we nagenoeg iedere vlek weg. De reiniger wordt eerst aangebracht en krijgt de nodige inwerktijd. Vervolgens brengen we (gedestilleerd) water aan op en om de vlek (sproei) en zuigen we het op (extractie). Het aanbrengen van (gedestilleerd) water en het vervolgens opzuigen herhalen we net zo vaak totdat vuil en zeepresten zijn verwijderd. Daarna impregneren we de stof weer. 


INNO zitmeubelen helpt!

 

Voor moeilijke vlekken mengen we zelfs individueel een passende reiniger voor je. Neem gerust contact met ons of onze partner LCK Nederland op.