Ledersoorten

Vintage leder met een effect finish

Dit zijn onder andere onze leersoorten Vintage, Twilight, Kenia en Alhambra, Meestal een (deels) opgeschuurde huid, die met wax wordt afgewerkt, waardoor een geleefd "vintage" uiterlijk ontstaat. Deze ledersoort is gevoeliger voor vuil, verbleken en uitdrogen. Beschermen kan met Keralux® spray N, voeden met Keralux® lotion Vi. Bij achterstallig onderhoud of uitgedroogd leder kan de Keralux® lederbalsem worden gebruikt. Hierdoor wordt de vleug tijdelijk iets minder.  

 

Pilotenleder

Pilotenleder is meestal de vleeszijde van de huid. Deze wordt van een speciale finishlaag voorzien en bewust gekraakt. Het leer beschermen met Keralux® spray N, voeden met Keralux® lotion Vi. Tussendoor schoonmaken kan met de Keralux® reinigingshandschoen, eventueel gecombineerd met wat gedestilleerd water.  

 

Nubuck

Bij nubuck leder wordt de bovenste gladde laag weggeschuurd of geslepen. De vezels onder de toplaag vormen een zijdezachte oppervlakte. Voor nubuck leder is de onderhoudsset Keralux® N ontwikkeld. Ze bevat onder andere een voedende lotion en de Keralux® spray N met UV-filter. Hierdoor kunnen de vezels niet verkleven. Met het Keralux® nubuck reinigingsdoekje kun je vuil verwijderen en de vleug herstellen. Onderhoud: Keralux® set N.

 

Aniline leder: het exclusive leder

Zeer zacht, warm en aangenaam van grip. Aniline leder ademt en de haarzakjes van de huid zijn zichtbaar omdat het leder alleen met transparante aniline kleur door en door geverfd is. Helaas zeer gevoelig voor vlekken en gebruikssporen. Het verwijderen van vlekken is vaak moeizaam. Niet direct aan te raden voor families met kinderen en of met huisdieren. Sinds juni 2016 is er ook gebruiksvriendelijker "veredeld aniline leder"

 

Semi-aniline leder: de perfecte balans

Aangename, zachte grip. Na het aniline verfbad  is er nog een dunne kleurlaag aangebracht. Hierdoor zijn de meeste verontreinigingen gemakkelijk te verwijderen. 

 

Gepigmenteerd leder: het makkelijkst in onderhoud

Iets harder, koeler in grip. Zeer gebruiksvriendelijk, sterk en veel minder gevoelig voor vlekken en vervuiling. Probleemloos te reinigen.

 

Leder met een wax of olie finish:

Meestal een aniline leder, maar ook semi-aniline ledersoorten kunnen met een wax- en/of oliefinish worden afgewerkt. Klanten vallen voor de warme, glanzende oppervlakte. Gevoelig voor krassen in de wax/olie laag en voor verbleken. Met speciaal onderhoud is dit goed te behandelen.