KOM HIER ALLES TE WETEN OVER LEDER


Echt leder is een gesplitte of ongesplitte dierlijke huid die, met behoud van de originele vezelgevlechten, door looien houdbaar is gemaakt.

Al naar gelang de afwerking van het leder komt het eindproduct in de handel als aniline, semi-aniline, afgedekt, gedekverfd, saddle, vintage leder. Deze verschillende afwerkingen maken onderhoud met de juiste onderhoudsproducten essentieel. Verderop lees je meer over de verschillende soorten leder.

 

Plooivorming

 

Plooien zijn echtheidskenmerken van leer. Door het ontwerp, het gekozen zitcomfort en de eigenschappen van echt leder, is plooivorming niet te vermijden. Door ingebruikname van het zitmeubel leidt er toe dat het aanvankelijk strakke uiterlijk, na enige tijd wat meer het natuurlijke karakter (de plooien) en gebruikssporen laten zien die horen bij een natuurproduct.

 

Onderhoud is noodzakelijk 

 

Meubelleder verliest zonder regelmatig onderhoud al snel haar attractieve uitstraling, het vervuilt, droogt uit en de kleuren verbleken. Wat we door regelmatig onderhoud willen bereiken is dat de nerf van het leder stofvrij is en dat microvervuiling op tijd wordt verwijderd. Deze microvervuiling bestaat uit stofdeeltjes van bijvoorbeeld kleding, transpiratie, vet en andere substanties die "gemorst" werden. Onder invloed van UV-licht vormt deze microvervuiling een zuur, waardoor het leder wordt aangetast. Om dit te voorkomen reinig je 2 x per jaar met de milde reiniger uit de Keralux® onderhoudsset. Het schuim van onze cleaners bindt de microvervuiling en reinigt veilig en grondig. Vervolgens kun je het leder voeden en beschermen met de juiste Keralux® lotion of spray. 

 

De Keralux® producten van LCK Nederland geven het leder exact wat het nodig heeft:

* grondige reiniging, zonder het leder uit te drogen

* waardevolle verzorging om de natuurlijk grip te behouden

* effectieve bescherming tegen vuil, vocht en vet

* bescherming tegen de inwerking van UV straling

 

Leder heeft verschillende voedingsstoffen nodig. De Keralux® lotions bevatten voor iedere ledersoort uitgebalanceerde ingrediënten als vocht, voeding, anti oxidanten (voor langere levensduur), impregneer en een UV-filter. De beste garantie voor jaren van onbekommerd woonplezier. Tussendoor is afnemen met een klamvochtige doek prima. Gebruik dan gedestilleerd water en een zachte, pluisvrije doek. Nog gemakkelijker wordt het met de LCK® reinigingshandschoen en een paar druppels reinigingswater.